My Family

My Family

Thursday, October 11, 2012

My Resepi : AYAM PANGSUH


Bahan-Bahan :-


Buluh yang tebal
1 Kg - Ayam
1 btg - Serai
Halia
Daun Bungkang @ Daun Salam

Daun Pucuk Ubi

4 biji Bawang Putih

6 biji Bawang Merah
Garam secukupnya
Sedikit perasa



Cara-cara :-


Ayam di perap bersama dgn serai, halia, daun bungkang @ daun salam, daun pucuk ubi, bawang putih, bawang merah, garam dan perasa secukupnya...

Bakar selama 1 jam seperti membakar lemang,jika bakar guna kayu arang lg baik..kat hujung buluh di sumbat dengan daun pucuk ubi biar ada bau aroma nya...





Da siap boley hidangkan...sedap makan ngan nasi putih..



Selamat Mencuba!!!

No comments:

Post a Comment